Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Techniek

Bij grondvernageling worden wapeningselementen in de grond aangebracht die in de grond trek- en schuifspanningen kunnen opnemen. Hierdoor wordt voorkomen dat er zich in de actieve zone afschuivingen kunnen ontstaan en kan de hellingshoek van een talud veel steiler worden opgetrokken dan de natuurlijke helling. De grond in het actieve glijvlak wordt als het ware vastgemaakt aan de passieve wig.

De wapeningselementen die wij toepassen bestaan in de regel uit zelfborende ankerstangen, die over de volledige lengte omhuld worden met grout. Het nieuwe talud wordt vervolgens op zijn plaats gehouden door een geotextiel.

Grondvernageling

Wij maken gebruik van zelfborende grondnagels. De stangen worden uitgevoerd in staal of in kunststof. De nagels worden stapsgewijs van boven naar onder aangebracht, nog voordat het talud wordt opgetrokken.

Injecteren

Indien nodig verzorgen wij een bodeminjectie om het afgraven van het talud op verantwoorde wijze mogelijk te maken.

Afgraven talud en plaatsen geotextiel

Na de benodigde verhardingstijd van zowel de ankers als de eventuele bodeminjectie begint het proces van gefaseerd afgraven en aanbrengen van de geogrids.

De geogrids worden bovenin d.m.v. stalen strips verankerd aan het landhoofd.
Er wordt van boven naar beneden gewekt waarbij steeds per anker laag wordt ontgraven en de geogrids op spanning worden aangebracht.

Als de gehele vernageling is aangebracht kunnen eventuele holle ruimten worden opgevuld met een EPS mortel.
Op deze manier zijn wij in staat extra ruimte te creëren onder bestaande kunstwerken waardoor er een mogelijkheid ontstaat voor extra infrastructuur.