Grondvernageling

Home » Grondvernageling

Door grondvernageling toe te passen voorkomt u dat er in de actieve zone afschuivingen ontstaan. De hellingshoek van een talud kan hierdoor veel steiler worden opgetrokken dan de natuurlijke helling. De elementen die wij bij VTV soilnailing in Werkendam gebruiken bestaan in de regel uit zelfborende ankerstangen die over de gehele lengte met grout omhuld zijn. Een geotextiel zorgt ervoor dat het nieuwe talud niet verplaatst.

Grondvernageling met zelfborende grondnagels

Bij soil nailing maken wij gebruik van zelfborende grondnagels. Hier worden de stangen uitgevoerd in staal of kunststof waarna ze stapsgewijs van boven naar onder worden aangebracht. Benieuwd welke projecten wij recentelijk hebben mogen uitvoeren? Bekijk dan eens onze projectenpagina. Start u binnenkort een project waar soil nailing toegepast moet worden? Betrek ons tijdig en wees verzekerd van een goed eindresultaat. Plan vandaag nog een kennismakingsgesprek in en start met een gerust hart uw project.

Afgraven van het talud en plaatsen geotextiel

Wanneer de ankers en de eventuele bodeminjectie verhard zijn, begint het proces van gefaseerd afgraven en aanbrengen van de geogrids. Door middel van stalen strips worden de geogrids verankerd aan het landhoofd. Wanneer de gehele grondvernageling heeft plaatsgevonden, kunnen eventuele holle ruimtes opgevuld worden met EPS mortel. Hierdoor maken wij het mogelijk om extra infrastructuur te creëren.

Grondkerende constructies trillingsvrij maken

Van het voorontwerp tot het eindproduct. Wij leveren u een totaalpakket voor grondkerende constructies die trillingsvrij gerealiseerd moeten worden. Heeft u vragen over soil nailing of ontvangt u graag meer informatie over onze werkwijze betreft grondvernageling? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 018 3822899.

 

 

Contactformulier

  • Velden met een * zijn verplicht