Bodeminjectie

Home » Bodeminjectie

Een bodeminjectie vergroot de draagkracht of stabiliteit van de grond. Hierdoor is het mogelijk om het talud op een verantwoorde wijze af te graven. Wanneer de bodeminjectie verhard is, kan het proces van gefaseerd afgraven en aanbrengen van de geogrids beginnen. Het geotextiel houdt het nieuwe talud op zijn plek. U wilt toch ook op een stabiele grond bouwen?

Een bodeminjectie neemt een bouwrisico weg

Omdat de bouwinjectie trillingsvrij uitgevoerd wordt, wordt er een bouwrisico weggenomen. Daarnaast wordt de ruimte optimaal benut omdat er direct langs de fundering ontgraven kan worden. Maar hoe gaat het stabiliseren van de grond middels bodeminjectie precies in zijn werk? Allereerst wordt een dimensioneringsberekening aan de hand van de gewenste ontgravingsdiepte en op te vangen krachten gemaakt. Dit vormt de basis voor de werktekening. De werktekening bestaat onder andere uit het gewenste injectielichaam, afzonderlijke injectiepunten en de op te vangen fundering. Deze tekening is weer belangrijk bij de uitvoering.

Is een bodeminjectie nodig?

Vraagt u zich af of de stabiliteit van de grond verbeterd kan worden? Maak vandaag nog een afspraak in Werkendam en kom erachter. Heeft u vragen over onze werkwijze of ontvangt u graag meer informatie over de bodeminjectie? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 018 3822899.  

Contactformulier

  • Velden met een * zijn verplicht